UROLÓGIA SZAKRENDELÉS

Bemutatkozás:

Dr. Kraszkó Károly Andrásnak hívnak, Kecskeméten nőttem fel, a Katona József Gimnáziumban érettségiztem. Orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. 2007-2010-ig az Országos Mentőszolgálatnál dolgoztam, 2010 óta a Bács-Kiskun Megyei Kórház urológiai osztályának orvosa vagyok. 2017-ben az Európia Urológus Társaság urológiai szakvizsgáját –mely megfelel a magyarországi urológus szakvizsgának is- kiváló minősítéssel teljesítettem. Tagja vagyok a Magyar –és az Európiai Urológus Társaságnak is. Az urológia szinte minden komponensével foglalkozom, de legfőbb érdeklődési területem a húgyúti kövességre, s annak endoszkópos sebészeti kezelésére, a húgycsövön keresztüli (transzurethralis) prostata –és húgyhólyag műtétekre, valamint az alsó szakasz húgyutak és a prostata heveny és krónikus gyulladásos megbetegedéseinek komplex és alternatív kezeléseire irányul.

Mivel foglalkozik az urológia?

Az urológia a vese egyes megbetegedéseivel, valamint a húgyutak (vesevezeték, húgyhólyag, húgycső) és a férfi nemi szervek (prostata, ondóhólyag, here, mellékhere, penis) kórképeivel, működési zavaraival foglalkozó tudomány.

Mikor forduljunk urológushoz?

Vizelési panaszok esetén:

  • véres vizelet
  • fájdalmas vizelés, bűzös vizelet
  • vizelési képtelenség vagy nehezített vizeletürítés
  • túl gyakori (nappali és/vagy éjszakai) vizeletürítés
  • sürgető vizelési ingerek, vizelettartási panaszok
  • vékony sugárban történő vizeletürítés esetén

Heréken, mellékheréken, herezacskón észlelt elváltozások, fájdalom, duzzanat esetén.

A fityma szűkülete és gyulladása, a péniszen észlelt elváltozások, fájdalmak

Gyermekeknél a fityma bőrének makkhoz történő letapadása esetén.

Merevedési –és ejaculatios zavarok, férfi meddőség, férfi nemi hormonális eltérések esetén.

Derék és vesetájéki fájdalmak, görcsös panaszok esetén.

Fogyás, fáradékonyság, általános rossz közérzet, visszatérő lázas állapotok, vérszegénység hátterében esetlegesen megbújó urológiai daganatos megbetegedés kizárása vagy diagnosztizálása céljából.

Video-Cystoscopia - húgycső és húgyhólyag tükrözés

Rendelésünkön rendszeresen és rutinszerűen végzünk húgycső -és húgyhólyag tükrözést. A vizsgálat során olyan betegségeket tudunk diagnosztizálni vagy kizárni, mint a húgycső szűkülete, jó indulatú prosztata megnagyobbodás okozta elzáródás, húgyhólyag nyaki hegesedés és szűkület, a húgycső és a húgyhólyag daganatos elváltozásai, húgyhólyag kövesség, valamint a húgyhólyag különböző gyulladásos elváltozásai.
képalkotók nem adtak diagnózist, gennyes vizelet kimutatható fertőzés nélkül, idegentest gyanú az alsó húgyutakban… stb.
A beavatkozás előtt lidocain tartalmú síkosító zselét juttatunk a húgycsőbe, csökkentve ezzel a beteg diszkomfort érzetét. A vizsgálat egyéb érzéstelenítést, fájdalomcsillapítást nem igényel, csak extrém ritka esetekben.

Figyelem: A húgyhólyag tükrözés járhat kellemetlen feszítő érzéssel, a beavatkozás alatt jelentkező kissé fokozottabb vizelési ingerekkel, de ERŐS FÁJDALOM NEM JELLEMZI!

Ennek egyik legfőbb letéteményese, hogy egy rendkívül korszerű eszközt, az AMBU cég által gyártott hajlékony (flexibilis) 16 Ch-s (5,3mm átmérőjű) video cystoscope-ot használunk, mellyel a húgyhólygba történő bejutás -akár nagyobb prosztatával rendelkező betegnél is-
könnyedén kivitelezhető, s a húgyhólyag teljes egészében áttekinthető. A vizsgálat néhány percet vesz csak igénybe, s közben a beteg is végig nyomon követheti monitorunkon az eseményeket. A képanyagot egy USB adathordozóra rögzítjük, s ezt a tükrözés végén páciensünknek -a pontos leírás mellé- átadjuk.
A húgyhólyag tükrözés lehetséges szövődményei: húgycső -és húgyhólyag sérülés, vérzés, fertőzés. Ezen események azonban kiküszöbölhetőek a jól felkészített beteg, korszerű eszközhasználat és szakmai rutin segítségével!

B E J E L E N T K E Z É S

Kecskemét, Füzes utca 11.
Urológia szakrendelés: Szerda 16³º-21 óráig
Áraink
Telefon: +36709076535
Megjegyzés: Időpont foglalás telefonon Hétfő-Péntek: 9-16 óráig